Acceptatie is vooruitgang

Acceptatie is vooruitgang ~ SchreeuwendeStilte.nl 0
Uit eigen collectie

Het heeft me minstens twintig plus jaren van mijn leven gekost om te accepteren wie ik ben, inclusief handicap. De laatste jaren heb ik er vrede mee, mijn slechthorendheid. Ik omarm die schreeuwende stilte. Totdat ik erop uit moet. En ik mijn Philips oorbellen als extra hulpmiddel weer mag inzetten.

Ik was dan ook vrij laat op de hoogte van deze handicap. Na diverse onhandige verkoudheden besloot mijn KNO-arts een operatie uit te voeren aan mijn neustussenschotje. Nadien bleek mijn slechthorendheid beter te verhelpen door wat extra steun in de vorm van hoorapparaatjes, zo constateerde hij. Daar moest ik eens over na gaan denken. Met een jaar of 26 reeds zo’n handicap, ik vond het tien keer niets, besloot ik.

Na diverse controlebezoeken aan dezelfde KNO-arts adviseerde hij me met klem me toch eens gratis een paar apparaatjes aan te laten meten. En aldus nam ik die sprong in het diepe.

Zonder ook maar iemand hiervan op de hoogte te stellen, toog ik naar mijn locale audiciën en mocht mijn eigen apparaatjes reeds na twee weken komen ophalen.

Ik zal nooit vergeten hoe ik plotseling weer vogels hoorde fluiten, daarbuiten. En hoe ik me wezenloos schrok van een plotseling met piepende remmende bus vlak voor dat zebrapad dat ik overstak.

Er ging een wereld voor mij open.

Al begon daarmee tevens dat andere proces: acceptatie van een behoorlijk tamme en onwennige handicap. Maar na al die jaren van schreeuwende stilte, ben ik blij dat ik met mijn slechthorendheid ook iets kan betekenen voor jou. Als mens, als lotgenoot, en ook hopelijk door middel van deze nieuwe sprankelende website…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog volgen?

Vul je e-mailadres in...

%d bloggers liken dit: