Over wekkers gesproken

Over wekkers gesproken ~ SchreeuwendeStilte.nl 0
Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Kent u het verhaal van de ‘Bellman & Symfon’-wekker die stuk was? Welnu, die is niet stuk, het werkt nog. Soms, heel soms, moet je batterijen, zelfs oplaadbare, vervangen. En wat zitten morren aan de wijze waarop het dekseltje daarop past. Enniehoo, ik ben er blij mee. Want ook het trilding dat eraan bevestigd zit, geeft een melding als iemand belt aan de intercom en/of voordeur, als de telefoon rinkelt, of bij brandgevaar.

Perfect alarm- en trilsysteem voor slechthorenden

Met andere woorden: na meer dan vijf jaar, kan ik eigenlijk niet zonder. Getuige de slapeloze nachten die ik sindsdien heb ervaren omdat ik werkelijk waar te bang ben, dat ik ’s nachts de telefoon niet zal horen.

Nu zal het gehele systeem van Bellman & Symfon eerdaags worden vervangen hier, wegens het overschrijden van vijf jaar trouwe dienstverlening. Ik kan alvast niet wachten, of het nieuwe systeem nog meer foefjes en trucjes kent.

Volume telefoons altijd te zacht

Want sowieso geeft mijn gewone DECT telefoon geen al te luid signaal als er gebeld wordt. Wat me overigens heel erg bevreemdt. De meeste telefooncentrales zijn heel zacht afgesteld, en dat is een understatement.

In mijn vorige beroep als secretaresse moest ik daarom soms wel tot driemaal naar iemands naam vragen. En om heel eerlijk te zijn, word je dat niet in dank afgenomen. Al zijn mensen zich er niet zo bewust van hoe ze zich door de telefoon manifesteren. Telefonie in elk beroep blijft voor mij dus een heikel ding.

Arme katten!

In het kort mag ik dus wel stellen, dat zelfs mijn feline vriendjes zich een ongeluk schrikken als hier iemand op- of aanbelt. Ik heb daarom speciaal voor hun een extra kussentje aangeschaft waaronder ze vrijwillig mogen duiken, mochten alle alarmbellen hier weer ‘es afgaan…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog volgen?

Vul je e-mailadres in...

%d bloggers liken dit: